乐山沫若中学 高2012级1班
 
第二部分:英语知识运用(共两节,满分45分)
第一节:单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
21. I invited five people to my party. Out of those five people, only John and Mary can come.
___people can't come.
A.The others
B.The other
C.Others
D.Other three
22. -Why is Tom always late for school?
-He has no___ of time.
A.need
B.idea
C.hurry
D.sense
23. Next to the hole___, ___a bell was fastened.
A.a nail was there; from that
B.was a nail; to which
C.was a nail; to that
D.a nail was there; from which
24. The child hid himself behind his mother's skirt, ____he was afraid of the dog.
A.for
B.and
C.but
D.or
25. My interests include football-bowling and surfing the web ___studying my favorite subjects.
A.instead of
B.as well as
C.less than
D.rather than
26. -Why do you keep looking out the window? Expecting someone?
- ____the mailman. .
A.I've looked for
B.I'll look for
C.I looked for
D.I'm looking for
27. ___the term is finished, I'm going to rest a few days and then take a trip.
A.Now that
B.Even if
C.As if
D.So that
28. They found the lecture hard____; they all felt sleepy.
A.to be understood
B.for understanding
C.to understand
D.to have been understood
29. At times the balance in nature is ____, resulting in a number of possibly unforeseen effects.
A.troubled
B.confused
C.disturbed
D.puzzled
30. -What a shame! You didn't seize such a good chance.
-I___ that job when it was offered.
A.should take
B.would take
C.must have taken
D.should have taken
31. If you think that the illness might be serious, you should not___ going to the doctor.
A.put oft
B.put aside
C.hold back
D.hold up
32. Try not to be absent from class again for the rest of the term.
You ___ too many classes.
You___ two classes just last week.
A.have missed; missed
B.missed; missed
C.had missed; have missed
D.will miss; have missed
33. Walter offered us a lift when he was leaving the office, but our work___, we refused the offer.
A.not finishing
B.had not been finished
C.not having finished
D.not being finished
34. ___left before the deadline, it doesn't seem likely that John will finish the job.
A.Though such a short time
B.Because such a short lime
C.With such a short time
D.As such a short time
35. A war is so cruel that it always causes great losses, ____has happened in Iraq and other countries.
A.what
B.which
C.as
D.one
第二节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后所给各题的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。
Dear Mom and Dad.
This is my fifth day at summer camp.
Lift in the great outdoors isn't exactly what I expected-but I'm not starving…yet…so don't_36 me.
I guess I should tell you about what I do every day.
First, everyone has to get up at 5 ' 30 A. M.
They have this silly old cock named Harry who loves to_37 us up.
Next, we have to_38 our beds and tidy up the small wooden house before our camp official, Jeff, comes to check the place.
Then, we have some free time, so I’ve been going down to the nearby stream to fish for a(an)_39 of hours after breakfast.
But yesterday, the only thing I caught was an old shoe and a tree branch.
Great catch, Huh?
When I was trying to hit a mosquito(蚊子) around my head, I slipped and _40 in the stream and lost my fishing pole.
That _41 my fishing career.
Well, in the afternoon, there are different activities like shooting, horseback riding, and hiking.
I thought shooting would be the sport for me_42 I shot an arrow through Jeff’s pant leg.
As you can_43, I haven’t been invited back_44.
In the evening, everyone is assigned a different task to get dinner ready.
Yesterday, I was in _45 of cooking the hotdogs, but I _46 dropped them in the fire, so we had to settle for beans instead.
The other kids are always_47 me about it.
At night , we sit around a campfire in front of the house, sing songs, and tell ghost stories.
That's usually_48, but one night while trying to find more_49 for the tire, I got all turned around and got lost.
After about an hour of 50 aimlessly in the forest, I finally found my way back,but no one seemed to have_51 what had happened, _52 that I just had gone to bed.
A bear or wolf could have_53 me and no one would have known it.
I was so_54 I just crashed…out like a light.
Well, today is another day and tomorrow I'll go home…and not a bit too soon. I've learned that camping is just_55 for me.
Love, Brad
36.A.know about B.talk about C.think about D.worry about
37.A.call B.wake C.let D.shout
38.A.clean B.sweep C.make D.smooth
39.A.couple B.average C.minimum D.amount
40.A.flowed B.drowned C.leaked D.fell
41.A.ended B.promised C.began D.built
42.A.that B.until C.when D.as
43.A.expect B.understand C.receive D.imagine
44.A.since B.though C.anyhow D.forever
45.A.place B.help C.charge D.turn
46.A.suddenly B.helpfully C.accidentally D.accurately
47.A.aiding B.laughing at C.offering D.depending on
48.A.tun B.strange C.frightening D.surprising
49.A.trees B.coal C.sticks D.ashes
50.A.moving B.wandering C.marching D.continuing
51.A.recognized B.considered C.expressed D.realized
52.A.hoping B.blaming C.knowing D.thinking
53.A.eaten B.seized C.struck D.trapped
54.A.forgotten B.deserted C.beaten D.envied
55.A.perfectly B.not C.never D.almost
第三部分:阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
А
Hello, everyone. Have you ever wondered what the weather is like in other places around the world? Today, I'd like to talk to you about the changing seasons in my city which was the assigned topic for this class.
First of all ,the winter season usually begins in December and ends in early March.
The coldest month is January, and temperatures can drop below freezing for most of this month.
The city usually averages about 30 inches of snow during this entire 3-month period.
Occasionally ,we have snow storms that can drop a foot of snow in a very short period of time.
Winter activites during this season include sledding, skiing, and snowshoeing.
Spring usually arrives in late March, and the temperatures hover(stay) around 50 degrees during the day.
It is a beautiful season because the flowers start to bloom.
It is sometimes windy, and this is great for flying kites.
People in my city often like to go on picnics, stroll through parks, and play outdoor games.
Next, summer starts in June, as temperatures slowly rise to around 80 degrees. The summer in my city is very dry with little rain throughout the season, and temperatures can soar (increase quickly) above 100 degrees in August. Fortunately, the weather is very dry with low humidity(湿度), so it is really pleasant even on hot days.
Popular activities during this season are hiking, fishing, camping, water skiing, and outdoor sports including football and soccer.
And finally, summer changes to fall in late September when the weather cools off, and the trees begin to change colors.
A lot of people enjoy driving into the mountains and viewing the fall colors. It is also a time when people clean up their yards and gardens in preparation for the winter season.
So, as you can see ,my city has a lot to offer no matter when you visit this area.
56. This passage is most likely part of ______.
A.a TV weather program on seasonal changes
B.a scientific report on weather
C.an informal discussion between friends
D.a daily speech at school
57. What can we know about the winter season?
A.January receives about 30 inches of snow.
B.We will experience snow storms for most of January.
C.Outdoor activities lend to he popular during tins season.
D.Winter temperatures hover below freezing for the 3-month period.
58. What can we learn about the climate of the city?
A.Cool and rainy in autumn.
B.Hot and humid in summer.
C.Freezing and dry in winter.
D.Warm and windy in spring.
B
LOS ANGELES-Jesus Ibarra was confused by the elderly man in the skullcap(无沿便帽)
He was obviously much older than other students at Central Adult High School.
And he was an Anglo on a campus where most students are Latinos, blacks, and Asinan-Americans.
"I asked myself what he was doing here," says Ibarra, 21, of Los Angeles.
"I thought he was a volunteer.
The first time I talked to him, I asked a question in English, and he answered in Spanish.
I thought he was white and Jewish.
I never imagined that he would speak Spanish."
Jacob Blitzstein surprised his fellow students all the time.
He isn't some stuffy guy, though he wears his neat gray beard and conservative (traditional) clothes.
Blitzstein is warm and gregarious (enjoys being with others).
He likes to hear a good joke — and loves to tell a good story.
He is determined, especially when it comes to pursuing his dream.
Recently ,that dream came true.
At a ceremony attended by two of his children and three grandchildren, Blitzstein, 81, graduated from high school.
After Principal Lanny Nelms handed him the diploma (证书) and announced his age.
Blitzstein waved to the audience and cride.
And why not?
He's probably the oldest Central High graduate since the school opened in 1974.
Although no records of such things are kept , a Los Angeles district spokesman says Blitzstein is the oldest graduate he's ever heard of.
Earning his diploma took 10 years ,during which the retired store owner suffered a stroke(中风) and two bouts of pneumonia, had two pacemakers(心脏起搏器) installed, and lost his wife and two brothers.
He kept to his task for a reason.
School "is the best medicine you can have," he says. "You have something on your mind —a goal. ". . .
With his diploma in hand, Blitzsten states that he's not through yet.
"You know something? I'm going to college," he told a visitor recently.
He has checked out West Los Angeles and Santa Monica community colleges and says he hopes to transfer from there to a four-year school.
"It's not a joke-"he says. "If I live to the year 2006,maybe I'll be a doctor. "
59. What was Jacob Blitzstein's dream?
A.To be the oldest graduate.
B.To graduate from high school.
C.To surprise his fellow students.
D.To invite his children to attend his ceremony.
60. At 81, this graduate proves___.
A.it's always possible to learn more
B.it's necessary to receive the college education
C.it isn't a joke to be a doctor
D.it's easy to graduate from high school
61. What does Blitzstein mean by saying he's not through yet?
A.It's a dream from which he can't wake up.
B.It's a start for him to go on with his study.
C.He can't believe that he can receive the diploma.
D.He doesn't think he'll pass the examination for the colleges.
62. "Stuffy" in the 4th paragraph means ____.
A.old-fashioned
B.respectable
C.narrow-minded
D.fat
C
Where is that noise coming from?
Not sure?
Try living with your eyes closed for a few years.
Blind people are better at locating sounds than people who can see, a new study says.
Without the benefits of vision, the ears seem to work much better.
Previous studies have shown that blind people are better than others at reaching out and touching the sources of sounds that are close by. Researchers from the University of Montreal wanted to see if blind people were also better at locating sounds that are far away.
Twenty-three blind people participated in the study.
All had been sightless for at least 20 years.
Fourteen of them had lost their vision before age 11.
The rest went blind after age 16.
The experiment also included 10 people who could see but were wearing blindfolds.
In one task, volunteers had to pick the direction of a sound coming from about 3 meters a-way.
When the sound was in front of them or slightly off center in front, both groups performed equally well.
When sounds came from the side or the back, however, the blind group performed much better than the blindfolded group.
The participants who had been blind since childhood did slightly better than those who lost their sight later.
Recognizing the locations of distant sounds can be a matter of life-or-death for blind people, say the researchers.
Crossing the street ,for instance, is much harder when you can't sec the cars coming.
Still, the researchers were surprised by. how well the blind paricipants did, especially those who went blind after age 16.
In another experiment, the scientists also found that parts of the brain that normally deal with visual information became active in locating sound in the people who were blind by age 11.
These brain parts didn't show sound-location activity in the other group of blind people or in the sighted people.
The scientists now want to learn more about the working of brains of "late-onset" blind people.
63. The recent study shows blind people are better at telling
A.The sources of loud sounds
B.The locations of distant sounds
C.the direction of share sounds
D.the distance of a sound in front of them
64.Which would be a proper title for the passage?
A.A Research on Blind People
B.Where is That Noise Coming From?
C.Hearing Better in the Dark
D.What If Living Without Your Eyes?
65. Which of the following statement is true?
A.The researchers are quite sure about the working of brains of "late-onset" blind people.
B.People who were blind before age 11 are better at crossing the street than those after 16.
C.Parts of the brain of those who went blind by age 11 became active in locating sound.
D.The blind folded performed better at locating sounds in front.
66. If people were asked to tell the direction of a sound from the side, who would perform best?
A.Those who are blind.
B.Those who have gone blind since children.
C.Those who went blind at age 16.
D.Those who are blindfolded.
D
Accidents are caused, they don't just happen.
The reason may be easy to see: an overloaded tray, a shelf out of reach, a patch of ice on the road.
But more often than not there is a chain of events leading up to the misfortune-frustration, tiredness or just bad temper—that show what the accident really is, a sort of attack on oneself.
Road accidents, for example, happen frequently after a family quarrel-and we all know people who are accident-prone, so often at odds with themselves and the world that they seem to cause accidents for themselves and others.
By definition, an accident is something you cannot predict or a void, and the idea which used to be current, that the majority of road accidents are caused by a minority of criminally careless drivers, is not supported by insurance statistics.
These show that most accidents involve ordinary motorists in a moment of carelessness or thoughtlessness.
It is not always clear, either, what sort of conditions make people more likely to have an accident.
For instance, the law requires all factories lo take safety actions and most companies have safety committees to make sure the regulations are observed, but still, every day in Britain, some fifty thousand men and women are absent from work due to an accident.
These accidents are largely the result of human error or misjudgement-noise and fatigue, boredom or worry are possible factors which cotribute to this. Doctors who work in factories have found that those who drink too much, usually people who have a high anxiety level, run three times the normal risk of accidents at work.
67. This passage might be taken from_______.
A.a text book
B.a science story
C.a popular magazine
D.a report of a businessman
68. "Accident—prone" here (in Paragraph 2)means
A.likely to have accidents
B.injured in accidents
C.likely to die in accidents
D.responsible for road accidents
69. The passage suggests that
A.accidents mostly result from slippery roads
B.accidents are usually caused by psychological factors
C.doctors run three times the normal risk of accidents in factories
D.about 50,000 people lost their lives at work in Britain every day
70. Which of the following is NOT discussed as a factor of accidents in this passage?
A.Mood B.Carelessness C.Tiredness D.Weather
71. What do you think would be the best title for the passage?
A.Accidents and Anxiety
B.How Accidents Are Caused
C.Human Factors in Accidents
D.How to Prevent Accidents
E
Dreams: Making Them Work for Us
Several nights a week Joseph woke up screaming from the same terrible dream.
Joseph could never recall his whole dream, though.
He only remembered that someone was running after him.
Joseph was trying to get away ,but in his dream he could not move.
He continued having this nightmare for months.
He was so tirde in the morning that it was hard for him to go to work.
Milton Kramer, a psychiatrist and dreamer researcher, found that people wake up feeling very discouraged after they have a bad dream, while after having a good dream, people feel more optimistic.
Clearly, dreams can have harmful or beneficial effects.
As a result, Kramer believes that we need to learn how to change our bad dreams.
Before we can begin to change a nightmare, however, we first have to remember what happened in our dream.
Actually, there are many ways to do this.
We can keep a journal or diary of what we do when we are awake.
Then, before going to sleep, we can review our day.
As we begin to fall asleep, we should remind ourselves that we want to remember our dreams.
We should also try to remember an important word or picture from the dream. This image makes the rest of the dream easier to remember.
Finally, if we have trouble remembering dreams, we can try sleeping later. The longer we sleep, the longer and clearer our dreams will be.
Dr. Rosalind Cartwright is a dream researcher, too.
She has developed another dream treatment for changing dreams.
According to Dr. Cartwright, dream treatment involves four simple steps. The first step is to recognize when you care having a bad dream that will make you feel helpless or upset the next morning.
The second step is to identity what it is about the dream that will make you feel bad-for example, weak instead of strong, or out of control instead of in control.
Next, stop any bad dream.
You do not have lo continue your bad dream, because you are in charge.
The last step is to change the negative part of the dream.
Sometimes you may have to wake yourself up and change the dream before you return to sleep.
Other times it is possible to change the dream while you are still asleep.
By using dream treatment, Joseph was able to change his nightmares.
Generally, his had dreams stopped altogether.
He began having more positive dreams and woke up feeling refreshed and cheerful.
Stopping a nightmare and changing it to a postitve dream experienve can be physically and psycholgically beneficial to us all.
72. What is the main idea of the passage?
A.Dreams are very important, and it is possible to change a bad dream into a good dream.
B.Joseph was finally able to change his nightmares by using dream treatment.
C.Dream treatment has four simple steps for success.
D.Joseph succeeded in stopping the nightmares.
73. Put the following dream treatment steps in the correct order.
a. Change the negative part of the dream.
b. Identify the part of the dream that makes you feel bad.
c. Recognize when you are having a bad dream.
d. Stop your bad dream.
A.cbda B.acbd C.bacd D.dcba
74. How many ways does the passage present to help us remember our
dreams?
A.4 B.3 C.6 D.5
75. Which statement is NOT true?
A.The dream treatment is effective.
B.Dreams can make us hurtful or helpful.
C.Changing a nightmare is good for all people.
D.You can change the bad dreams only while sleeping.
答案
21.B 
22.D
23.B 
24.A 
25.B 
26.D 
27.A 
28.C 
29.C 
30.D 
31.A 
32.A 
33.D
34.C 
35.C 
36.D 
37.B 
38.C 
39.A 
40.D 
41.A 
42.B 
43.D 
44.A
45.C 
46.C 
47.B 
48.A 
49.C 
50.B 
51.D 
52.D 
53.A 
54.C 
55.B
56.D 
57.C 
58.D 
59.B 
60.A 
61.B 
62.A 
63.B 
64.C 
65.C 
66.B
67.C 
68.A 
69.B 
70.D 
71.C 
72.A 
73.A 
74.C 
75.D

 





Leave a Reply.


 收藏本站 | 关于本站 | 这将为您打印此页面!打印版本 | 网站地图

Copyright©2010-2013   www.yban.tk